VERKTYG FÖR LIVET

SCIENTOLOGI-VERKTYG
LEVANDEGJORDA PÅ FILM

Läroboken för utbildning av frivilligpastorer Scientologi-handboken, som sammanställts från L. Ron Hubbards arbeten.

SCIENTOLOGI-
HANDBOKENS
VERKTYG
FÖR LIVET
prisbelönt film
AVA AWARD
PLATINUM
MARCOM AWARD
PLATINUM
THE AURORA AWARD
PLATINUM BEST OF SHOW

I en värld där individen är alltmer ansatt av ekonomiska, politiska och sociala krafter som kan verka överväldigande, gav L. Ron Hubbard anvisningar om publicering av boken så att Scientologi-teknologin blev lätt tillgänglig för alla som vill hjälpa sig själva och andra.

Filmen Scientologi-handboken, Verktyg för livet, består av 19 kapitel, vart och ett en introduktion och översikt av de 19 kapitlen i Scientologi-handboken.

I och med releasen av den 2½ timme långa filmen gjorde Scientologi-kyrkan dessa fundamentala Scientologi-verktyg tillgängliga praktiskt taget överallt.

Filmen Scientologi-handboken, Verktyg för livet, som både finns tillgänglig online och som dvd, presenterar grundläggande Scientologi-principer som alla kan använda för att förbättra varje område av sitt liv, vilket inbegriper de vanligaste svårigheterna och utmaningarna – ett äktenskap som gått på grund, problem med att fostra barn, att känna sig stressad eller deprimerad, problem på jobbet, konflikter i området där man bor – och både hur man uppnår sina personliga mål och samhällets mål.

Frivilligpastorer i Afrika använder sina kunskaper för att ge personlig hjälp och utbildar andra att göra detsamma.

Genom exempel från livet, ökar filmen förståelsen för alla viktiga begrepp i Scientologi-handboken och förbättrar därmed tillämpningen av materialet.

Filmen Verktyg för livet ger också tittaren den slutgiltiga introduktionen till hur frivilligpastorernas motto – ”Det går att göra något åt det” – uppnås.

För att göra filmen tillgänglig för miljontals fler, sponsrade scientologer att den placerades i alla lånebibliotek på jorden.

Med filmerna följer de 19 motsvarande Scientologi-handbokkurserna, på 15 språk, som erbjuds gratis online. Besökare på webbplatsen uppmanas att registrera sig för någon av kurserna, först titta på filmen och sedan fortsätta genom kursen.

VERKTYG FÖR
LIVET
FILMER
för varje
ASPEKT
AV LIVET

Varje kurs omfattar en exakt teknologi med steg-för-steg-metoder som vem som helst kan tillämpa för att förbättra vilken situation som helst. Alla lektioner granskas och besvaras av en utbildad Scientologi-frivilligpastor som ger personliga anvisningar och hjälper den studerande, vilket inkluderar att han vägleder dem till de kurser som bäst passar deras behov.

Många som själva fått hjälp utbildar sig sedan frivilligpastorer i den anda som L. Ron Hubbard uppväckte när han ursprungligen introducerade programmet:

”Om man inte gillar brott, grymhet, orättvisor och våld i detta samhälle, kan man göra något åt det. Man kan bli FRIVILLIGPASTOR och hjälpa till att civilisera samhället, ge det samvete, vänlighet, kärlek, och frihet från lidande, genom att i det ingjuta förtroende, anständighet, ärlighet och tolerans.”