VAD ÄR SCIENTOLOGINS BEGRAVNINGSCEREMONI?

Med tanke på Scientologins grundsats att kroppen är dödlig, men anden är odödlig, och med tanke på kaplanens roll i tröstande av de sörjande efter en förlust, syftar en begravningsceremoni till att avsluta cykeln för det passerade livet och fokusera på framtiden. Men ännu viktigare, Scientologins begravningsceremoni hjälper den bortgångne att avsluta detta kapitel av livet och gå vidare till nästa.

Scientologin är rik på kunskap som kan hjälpa en person leva ett lyckligare, mer produktivt liv. När det livet går mot sitt slut, kan religionen också bidra till att personen är i bästa möjliga skick och att han eller hon får hjälp på vägen till ett nytt liv.

Det är sant att kroppar slits ut och går bort. Men det är också sant att den andliga varelsen aldrig gör det. Scientologins begravningsceremonier erkänner denna sanning och ger en djupare förståelse av människans natur.

Scientologins begravningsceremoni hyllar minnet av den person som har lämnat sin kropp. Vänner och familj har möjlighet att säga adjö, att bekräfta och tacka den person för vad han har gjort i detta liv och önska honom lycka när han går vidare till sitt nästa. Ceremonin är en ny bekräftelse på kunskapen att vi är odödliga andliga varelser.

Läs en av Scientologins begravningsceremonier.