VILKA ÄR FRIVILLIGPASTORERNA?

Frivilligpastors-programmet som grundades av L. Ron Hubbard i början av 1970-talet utformades för att ge praktiska Scientologi-verktyg och hjälp utan åtskillnad i en ofta cynisk och grym värld.

Under de efterföljande decennierna gav Scientologins frivilligpastorer (eng. Volunteer Ministers, VM:ar) hjälp till människor vid över hundra katastrofer av värsta slag. Detta inkluderar en styrka på flera hundra personer vid Ground Zero bara timmar efter tragedin den 11 september, mer än 500 frivilliga från 11 länder i Sydostasien efter tsunamin, och över 900 frivilligpastorer som hjälpte dem som hade drabbats i Louisiana och Mississippi efter orkanen Katrinas och Ritas härjningar. På Haiti efter jordbävningskatastrofen, flög Scientologi-kyrkan och dess församlingsmedlemmar flygplan lastade med välbehövlig medicin och livsmedel. Dessutom tog de dit hundratals sjukvårdsutbildade och frivilligpastorer för att hjälpa haitierna komma över sina förluster och återuppbygga sina liv. Som en följd av dessa och en mängd andra insatser vid olika katastrofer, har frivilligpastorer inlett samarbete med mer än 500 nationella och internationella nödhjälporganisationer, däribland USAs Federal Emergency Management Administration (FEMA) och olika grenar av USAs väpnade styrkor.

Idag finns det över 200 000 Scientologi-frivilligpastorer, vilket gör det till en av de största oberoende hjälporganisationerna i världen. Och enbart de gångna tio åren har de hjälpt cirka 10 miljoner människor.

Frivilligpastorerna är dessutom utrustade för att rycka ut vid personliga katastrofer, hjälpa till med att reparera havererade äktenskap, bistå elever som har studiesvårigheter, trösta sörjande, och mycket, mycket mer. Därför välkomnas nu frivilligpastorernas Goodwillturnéer som sträcker sig över 230 000 km mellan Afrika, Asien, Sydamerika och öarna i södra Stilla havet. Frivilligpastorerna undsätter dessutom dem som behöver hjälp överallt där det finns Scientologi-kyrkor.

Man kan dessutom få hjälp från frivilligpastorerna genom Frivilligpastorerna online. Här kan man få kontakt med en frivilligpastor för individuell hjälp. Man kan också göra någon av nitton gratis online-kurser, vilka omfattar en rad områden: från Scientologins grunder till kommunikation och verktyg för arbetsplatsen.

Alla med en önskan att hjälpa andra människor oavsett deras religiösa övertygelse, kan utbilda sig till frivilligpastorer vid en Scientologi-kyrka.

L. Ron Hubbard skrev: ”En frivilligpastor är en person som hjälper sina medmänniskor på frivillig basis, genom att återställa syfte, sanning och andliga värden till andras liv.

En frivilligpastor blundar inte för tillvarons smärta, ondska och orättvisa”.

Frivilligpastorer lever enligt mottot att ”Det går att göra något åt det”.